JOM TERJAH~

Selasa, 29 Mac 2011

MINGGU MALAS SAYA




Penyakit mls melanda lov sejak2 balik dari kursus ni, lov skunk cpt sgt rsa letih, mengantuk, n lapar..

hohoho lov tau ini adalah penyakit yg sgt susah nk diubati - bg lov la-

bygkan la bila tiba pnykit ni bile -time nk dtg ituh bendela mela punya maa- hohoho

start2 kje tu okeh lagi la, kaen bju rumah mkn minum sume okeh lov jga..

tp lps tu hampes..kaen pn da belonggok2 xberlipat tu hah..adoiii esok2 lov gak yg kne buek kn..

tp nk wat cmne? da mls sgt ni!! LOL -buruknye pangai-

mkn mlm plk? lps hbs kje tu nk kne tunggu abg ambk lov kt ofs ni da jadik kol 6

nk pi ambk pwincess kt skola plak da jadi kol 6.40

sampai2 umah dah jadi kol 7? siram2 bunga -oh siram bunga xpena lupa-

masa tu pwincess dan masuk dlm umah n membongkang xsedo diri..hohoho -tdo la dia pn leteh-

mgrb2 tu xsolat la pasal totttttttttt, patu mndi2 tros tgok utube cite korea.. -gile buat pangai-

abg lps solat kua g kelas ngaji plk.. dia mmg xmkn mlm..jga prot katanya.. lol

pwincess plk? lov tpkse papah dia g mndi..nanges2 tu lov siram air patu dia siap2 pakai bju

tros dia pengsankan diri dia balik...

so xmkn mlm, kdg2 tu dia tjaga kol 12 or 1 pg tu mntk mkn..lov buat yg remeh2 punye ajela..

pg2 tu da sedo diri ank mkn nta apa2 mlm tu tros pg tu lov bli nasik lmk n suapkn dia sblm dia g skola..

lov? haku sanggup xmkn hapa tppppp kt ofs haku melantak...hahahah -hudohnyer pangai en-

ohhh ini la minggu kemalasan saya.. tidakkkk bilakah ianya kan pergi..








MARAH SANGAT NI!!!


Tadi tengah sibuk-sibuk tu, curi2 masa kejap untuk baca paper

selak punya selak tpandang plak cerita pasal pelajar tahun 5

yang takut nak pergi ke sekolah kerana telah di pukul oleh guru LELAKI!

budak tu baru berusia 11 tahun tau.. maybe lah orang akan cakap dah besarrr

tapi kalau anak ko, walaupun dah 20 tahun ko

tetap akan rasa dia belum kenal apa-apa lagi, budak lagi rite?

inikan pula dia baru berusia 11 tahun, perempuan plak tu..

dah la kena ketuk di kepala beberapa kali..

sampai dia kata nak pitam..

tak cukup dengan tu dia tarik pulak telinga girl tu sampai nk terjatuh budak tu..

bodoh ke hapa cikgu tu? kalau nak mengajar pun ckuplah sekali je

ko pukul, ini nak tambah macam2 plak lagi..

lepas tu pukul bukan dengan rotan..ini dgn tangan sndiri..

boleh jugak kalo nak babitkan cikgu tu nak ambik kesempatan macam ni..

KURANG AJA PUNYA CIKGU..

MASALAH SENDIRI JGN BWA KESEKOLAH!!

JGN NK SEDAP2 LETAK TGN PADA ANAK ORANG LAEN...!!

BODOH!!

-haa ambek ayt power dari lov, mrh sgt ni-

mmg patut di report ke polis.. dan ckgu tu mmg patut dikenakan tindakan tegas!!

eeeee nyampah betul haku.,!!


seb baek la pwincess xde guru2 yg mcm ni tau

kalo tak mmg tiap2 hari kementerian pendidikan terima laporan psl guru2 dari lov..

lol

jd la guru yg disayangi..bkn hanya dari murid2 malahan ibu bapa pelajar juga..

kerana sikap yg baik dan tegas mampu membantu ibu bapa membimbing ank2..



Isnin, 28 Mac 2011

PWINCESS PERTAMA KALI CABUT GG


Jgn tpedaya ngn tajok entry kali ni..

bkn la bmksud ini kali pertama gg pwincess patah or rosak..

tp da kali ke brapa pn lov xtau nk kire...hehehe

gg pwincess yg dpn ats n dpn bwh semuanya da pth..

yg tinggal cuma gg graham n yg tepi2 tu je..

so nk jadikn cite..

ada 1 gg dpn part ats tu -gg cam gg arnab tu la-

xmau tcabot2 ngn sndirinya..

gg pwincess kalo rosak mmg senang je tcabot sndiri..

dia xde pn nanges2 ckp gg saket or apa2..

so bile dia da bsekolah ni.. ckgu2 n ibu pusat jagaan knk2

tu sebok suruh pwincess g cabot gg kt klinik...

yg pwincess ni pn beknau la nk cabot sgt2 gg dia kt klinik..

lov da biasa g klinik ni.. Dr. Faezah ni baek la sgt..

harga dia pn okeh la..mampu lg..

so jantung lov da dap dup dap dup je, yela 1st time bwk ank g cabot gg

sampai2 tu pwincess da kecut nk nanges pn ada gak muka dia..

lov da buat pndftrn so lov pujuk gak dia utk troskn..

masuk2 tu cam biasa docter lyn baek..ckp pn lmh lembut je.. hehehe

-nk jga customer kn-

so msa nk injet bius tu pwincess da gerak2 nk cabot lari.. hahaha

sabo ajela tau..lov yg tpksa bising2 dlm bilek tu..

bising bkn ape la..bising nk pujuk dia

tkot dia cabot lari time docte tgh injet tu.. lol

last2 tu bjaya gak docte cabot...n punyalah sedeh dia lps cabot tu

kihkihkih..

so lov pujuk gak dia bwk dia g kedai 5hengget...hahahaa

blila mcm2 kt ctu..bru dia hhpy..

hurm...bjaya gak akhirnya, lega sgt lov..

td plk docte tu col lg..utk tnye khbr pwincess ok ke x ok..

hurm baeknye la ati dokte ni...len kali kami dtg lg k.. huhuh..

Khamis, 24 Mac 2011

MAJLIS PENGANUGERAHAN KHIDMAT CEMERLANG


Salam mesra, tajuk berita hari ini. heheheh -konon2 pbca brita la-

smlm lov dgr kt 1 radio ni, ada luahan rasa dr seorg pendengar yg merupakan seorg pkrja gomen.

dlm episod luahan tu, si peluah rasa ni meluahkan lah rasa tidak puas hati
dan terkilannya dia kerana walopun telah bekerja selama lebih 19 tahun
dia masih belum pernah mendapat walo skalipun anugerah khidmat cemerlang...

ksian kan.. kalo ikut dari apa yan g diluahkan si beliau ni
seorang yg jujur dan memang sorg yg tidak reti utk kipas bos.. KIPAS?? huhuhu

erm, bg pendapat lov plk en..

Anugerah khidmat cemerlang ni yela sape yg xnk kan? berupa wang tunai RM1000.00
dan sebuah sijil penghargaan kpd sesiapa yang di rekemenkn oleh bos2
di tmpt memasing kerana mutu kerja or target pd hjg tahun yg dinilai telah mencapai sasaran yg telah bos2 tetapkn...

mmg tidak ditolak apa yg dikatakan oleh si beliau ni
ramai kakitangan skrg ni jns yg pandai or mmg jns yg ske kipas muntots bos..
myb bos2 xtau...or myb bos2 tau...sape yg tahu yetak? :P

tp apa pn yg penting,

biarlah apa org nk kata, biarlah kalo ada org lebeh pandai dari kite dlm bab2 mengkipas muntots bos.. hahaha

apsal kite xpandai? bkn xpandaiiiiii tp sebab kite xmahu berkelakuan sebegitu..
sebab kite adalah seorg yg jujur.

biarlah org2 tu dpt pingat ke apa ke..kite myb akn dpt semua tu di SANA kelak..

kerja biar jujur, ikhlas, n jgn plk terbiasa or stay je ngn hidup suasana selesa kite sndiri..

kdg2 tu ada org lama yg EGO, coz myb budak2 yg dpt pingat tu org baru...
maseh baru lg.. tp diorg ada kpakaran..

diorg myb blajau tinggi dari kita...n xslh kalo kite tumpang or kongsi2 apa ilmu yg ada..

bg lov lg.. setiap kali lov dpt siapkan kerja yg lov targetkn pd satu2 hari tu..
itulah anugerah buat lov pd diri lov sndiri..

pd akhr wktu bkrja.. semua kerja2 lov da siap..n lov boleh duduk minum kopi ngn kengkawan..
itulah detik n penghargaan yg terbaik buat lov..

tp kalo xsiap kerja tu...oiiii rsa mcm aku nk terkam semua org.. hahahah

kpd sesiapa yg myb xdpt pingat ke apa ke..jgn la kecil hati ngn semua tu okeh..
kite kn da dpt gaji setiap bulan..

kemudahan cuti, n lain2 lg...

kite cuma perlu redha je...

Allah itu Maha Mengetahui Segala-galanya..

n hiduplah dgn gembira... Insyallah kita boleh berjaya.



ps :
hari ni dpt g tgok hari penganugerahan kengkawan lov..
yg sememangnya org2 yg paling lyk
coz kerja mereka is d best ..
n myb ada yg lebeh muda dr lov tp mereka otai2 dlm kerja masing2.
wish u all d best kengkawan!!!!


pssst : bile nk blanje agknyer ek? hihhihihi






CINTA SAINS


BF :

Kasihku, ketumpatan cintaku padamu ialah jisim hatiku di bahagi isipadu jantungku. Masihkah kau tidak membuat sebarang anggapan??

GF :


Aku tidak percaya kepadamu kerana kau ada kekasih baru untuk menjalankan tindak balas penggantian ke atas diriku.

BF :

Kau jangan salah ertikan kecerunan garis lurus hatiku ini, kerana aku dan dia masih lagi unsur dan bukannya sebatian.

GF :

Tapi, aku berasa seperti kasihmu berkadar songsang dengan kesetiaan yg kuberikan.

BF :

Tapi, cintaku padamu adalah pemalar!

GF :

Aku masih belum mengerti lagi kerana penyelesaian yang kau berikan masih lagi belum sahih.

BF :

Tapi, aku mengamalkan hukum newton ketiga di mana tindak balas cintaku bersamaan dengan cinta yg kau berikan.

GF :
Kau jangan bohong! Aku telah mengetahui bahawa kau adalah 'random' yg mempunyai janji-janji manis yg bergerak secara rawak.


BF :

Itu adalah fitnah yg telah tersebar melalui proses pencaran dan perolakan.

GF :
Tetapi, mengapa kau membuat tempoh perkahwinan kita mengalami rintangan?

BF :

Aku harus menggunakan perintang boleh laras untuk mengurangkan rintangan itu.

GF :
Adakah kita akan berpadu secara kimia?

BF :

Itu masih belum diketahui, tetapi hasilnya nanti dapat dilihat dengan menggunakan mikroskop cahaya.

GF :
Aku khuatir kau akan bertemu dengan yg lebih aktif dan bertindak balas dengannya.

BF :
Nampaknya, kita sedang bercinta tiga segi dan haruslah menggunakan hukum-hukum penyelesaian segi tiga untuk menyelesaikannya.

GF :
Tapi, aku telah memberi cintaku dalam magnitud dan arahnya sekali. Masihkah kau tidak percaya?


BF :
Ya, aku percaya. Tetapi aku mahu semua itu dalam bentuk lazim.

GF :

Itu semua boleh diabaikan, yang aku mahu ialah tempoh perkahwinan kita harus mengalami pecutan yg seragam.

BF :
Kau harus bersabar, kerana sabar itu 0.5 dari iman.

GF :
Tapi, imanku adalah infiniti!

BF :
Aku tidak fikir yang iman kau infiniti kerana kau belum mendarabkannya dengan 6x10'23.

GF :
Kau membuat kemarahanku meruap-ruap. Nanti bila tekanan ku melebihi tekanan udara, kau jugak yg susah kerana aku akan mengalami hemolisis.

BF :
Aku sekarang bukan aku yg dulu lagi, aku telah mengalami plasmolisis.

GF :
Kau betul-tul menyakitkan hatiku ini. Ku sangkakan kau intan, tetapi rupa-rupanya kau grafit. Pergi kau dari sini. Biarkan aku sendiri... ... ..







Ahad, 20 Mac 2011

KAWAIIIIIIII FROM COMIC BOOK



stickers comel ni lov syg sgt nk guna.. n xtau ktne nk lekatkn diorg2 ni -ceyh mcm idop plk-

stahu lov kalo nk dpt 1 sticker ni kne bli 4 buah bku skali gus bru bleh dpt.. ermm ssh gak ek?

xde ke cara laen nk dptkn sticker2 comel cmni eh gmpk strz??

kn best kalo ada sticker book utk sticker2 ni..comelllll sgt!!!


i lov tis one!!!!

many2 stickers

pop gang sticker

pandaman!!! yezzzzaa! -sticker too-

gmpk strz icon stickers -kawaiiii!-

shabu-shabu!!! stickers

lwk kampus stickers.. also xdigunakn lg.. eheh.

Note book yg x diguna2 kn lg.. -cyggg cgt2-

kipas kecil yg comei - kps ni ada byk tp bile kwn dtg uma depa amek 1 n last skali tinggal 1 ni je- :(




NAK TAU SATU RAHSIA TAK?


Memandangkan Isnin - Khamis lov berkursus so pd hari Jumaat tu lov memang da pasang niat nk kepejabat tros
n xmo ambik2 cuti takut kalo rkn2 kt ofs ada benda ke nk minta memandangkn lov ni selia stor, selia kursus, n selia kuarters pjbt.

konon2nya baek hati la ni piker pasai org laen.
n lov xambk kira pn pwincess yg tgh bercuti skolahh cuma tinggal hari jumaat tu je last cuti utk pwincess.
walo pn ada sbtu n ahd tp xkira la kn..

satu hari tu mmg lov gegile buat kerja, bkn stor n kursus tp selia kuarters.
apatah lg pg2 buta tu big boss da jumpa lov n minta lov uruskn kuarters memandangkan ada 2 big boss from negeri **** n negeri **** nak dtg menumpang coz mereka ada urusan di selangor.

lov n geng ofs siap kua g jj lg carik cwn n mgkok cun2 memandangkan kuarters tu xde pn pinggn n peralatan yg elok2 utk org beso2 ni..

da berpenat lelah tu lov pendekkn cerita la ni..
tibe2 ada seorg pegawai kecik ni dtg2 kt lov dlm pkul 5 msa tu -time hbs ofs tu- dia kata dia perlukan kuarters utk budak2 dia seramai 50 org.

so lov dgn baek hati ckp la prosedur dia "kene buat surat dulu n bg pd pengarah..bile pengarah da luluskan baru akak bg ko kunci" -baek ati x? da kol 5 msa tu-

dia pn pergila buat surat kot.. tp lov xtunggu pn dia buat surat tu, lov tros g kuarters kt bgunan sbela lov tros tgok2 n sediakan brg2 utk 50 org stay for 2-3 days.

balik2 ofs tgok surat dia da diluluskn oleh pengarah... lov pn siap2kn kunci nk bg kat dia..

tibe2 dia dtg "mana bilik2 yg aku mintak ni boleh ke tak boleh?"

lov jwb "ni ada 2 kunci utk 2 kuarters, 1 girl 1 lg boys.."

dia jwb "mana cukup 2? apsal x bg aku 3? ingat 60 org boleh ke nak duduk 2 kuarters je? pakai otak la sket".

-kuang ajau kan cara dia ckp? pmohonan dia 50 org tp dia ckp??? 60 org!! pmohonan dia 2 kuarters tp dia mintak? 3kuarters!!!-

lov jwb "mana boleh sampai 3 kuarters?
1 kuarters tu je ada 3 bilek ruang tamu tu pun besar mcm 2 bilik...
diorg nk stay 2-3 hari je...buat apa nk selesa2?"

dia ckp "ko nak simpan kuarters tu kenapa? ko nak bg siapa? sedara mara ko ke?"

-dasar pegawai bodo xberajau mcm tu la gaya ckpnyer-

lov jwb "ada lah sebab kenapa xbg ko 3, coz mmg ada 2 je yg tinggal" -utk big boss yg akn dtg tu-

dia da dtg dekat2 ngn lov mcm oreg nk bertumbuk,
lov apa lg rasa diri tercabar sgt2.. dia da la dekat2 ngn lov patu dia jerit2 maki hamun org.. lov pn apa lg.. tros naek angin..

PUNGPANGPUNGPANG " ko ni pegawai apa ha? profesional la sket buat kerja.
dah la ko buat permohonan jam 5.15 minit petang? ko mintak 2 skunk ko nak 3? ko ckp 50 org skunk ko ckp 60 org? ko ni pegawai hapa ha? bodo ke hape?".. -angen tsunami da mai-

ceh dia pn xnk kalah la bile lov da naek antu..
dia tros campak surat yg dia perlu sain utk stay kt kaurters tu.. dia kata" kalo cmni aku halau la budak2 aku balik kalo boss tnya aku ckp penyelia kuarters xbg diorg stay.. senang kan?"..

lov jwb "ikut suka ati ko la, xde kne mengena ngn aku.. aku dah buat kerja aku. mcm yg aku ckplah ko ni pegawai yg xprofesional buat kerja so nk buat mcmn kan?

tibe dtg penyelia kami tolong gamatkn suasana.. kihkihkih..
tolong leraikan lah perang mulut kami coz big boss xbalik lg.. bilik dia plk tbukak luas n dia boleh dgr setiap saki maki kami.. huhuhuh -sok2 kne panggil la ni-

bengang x bengang ngn org cmni.. dia xhormat kite ni lebih tua dari dia tau, xhormat kite ni dah berkahwin.. isteri org, xde hormat langsung jerit2 kt kite..

pgkt je pegawai, ada diploma je ble hrpkn..lain2..
punah ranah..kalo dia jd bos la besok2 hancur masa dpn syarikat..

org yg ske buat kerja last2 minit.. ske jerkah2 kt org bwh,
bkn tu je da hbs jerit2 kt dlm ofs dia g jerit2 plk kt lua ofs nk bg org laen tau dia tgh mengamok...bodohlah pegawai cmni..

bile la agknyer bigg bos aku nk tukaukn aku keluar dari tmpt bodoh pingai cam ni.. lmbt btol ptukaran yg aku tunggu2 ni...saket da jiwa aku dok ofs ni..

aku je nk buat kerja berkobar2 nk buat kerja cantek2..

pegawai ngok ni ngn geng2 lov pn dia pangai cmni bkn ngn lov je...
mmg dasar mgkok ayon en.. :P
nk bg puas ati smeua org... tp org sket pn xnk hargai apa yg aku buat.. semua nmpk slah je.. bodoh la.. huhuhuh


ps : rahsianya? bkn nk bgga diri tp mn2 tmpt yg aku pergi mzt aku akn cetuskn 1 pgaduhan yg bsr cmni...

aku xble tinggikn suara coz bile aku tinggikn suara aku akn menangis..
patu aku akn mengigil n xble nk bckp..

kire bile aku ble naek angen cmni da thp kemarahan aku tu meluap2
n pencetus kemarahan yg amat melampau okeh.. hiahhhhhhhhhhhh!!
-lps tensen minggu lps-





ALHAMDULILLAH POKOK2 KU..



belum tulis apa2 lg lov da nk tergelak plk.. bkn apa cume rsa gembira..
tibe2 rsa nk coret kt cni psl pokok2 bunga yg kakak ipo lov kasik
sjk tahun lps lg..

bkn pokok bunga la tp lebeh kpd pokok2 berdaun x berbunga.. hahaha ..

pokok2 tu da beberapa kali mati n hidup semula.. erm mcm xcaye je kn..

sampai ada satu masa tu lov gabra gile bile kakak ipo kata nk dtg uma coz
nk cek bunga2 dia idop ke or da mati..
hahahaha meroyan lov time tu..

ada gak abg lov kata "kite buang je pasu2 ni then buat xtau je bile kakak tnye"..

hahaha tp alhamdulillah bile ada msa yg terluang
lov ttp usaha siram gak pokok bunga tu..

tmbh tnh dan mcm xpcaya
bile lov da mule bli pokok lain sbagai tmbhn.. hihihi

balik2 je kursus tgok pokok2 ni tumbuh menghijau je dpn umah rasa tenang je..
rsa gembira je tgok boleh gak pokok2 ni
tumbuh ngn subur skali ngn jagaan aku yg xsberapa ni

so td buat2 la rajin g siram2 n bersihkn pokok2 ni..

rsa2 kalo ada msa lg nnti nk g psr n cube bli lg pokok2
-da rajen nmpknyer- kikikiki..

so pd kengkawan yg xde kereje tu..
hehehe rajen2 la menghijaukn halaman umah kite..

bkn hape, sdp mata memandang..tenang n cantek plk tuh..

c u again.. muahh :P

PS : nk pic? ermmmm nnti2 la eh... :P







Sabtu, 19 Mac 2011

KUKU PANJANG KE? GELILAH!!


  • Dikatakan bahawa menyimpan sebatang jari kuku yang panjang, dosanya sama seperti memelihara sekandang babi, jika kesemua jejari kita menyimpan kuku yang panjang....bayangkanlah dosa yang telah kita tanggung untuk kesemua babi-babi tersebut....potonglah kuku anda.

  • The Truth, Jangan simpan kuku panjang walaupun hanya 1 mm atau pun hanya jari kelingking bagi orang Islam adalah tidak sesuai berkuku panjang atas apa alasan sekalipun kerana ia tidak membayangkan kesucian dan ia juga bukan budaya kita apatah lagi menggunakan tangan untuk beristinjak.

  • Orang Melayu yang berkuku panjang biasanya mempunyai anak yang bodoh atau pun degil dan suka melepak sebab diberi makan bahan kotor yang berada di kuku jari emaknya semasa menyediakan makanan seperti memerah santan kelapa, buat cokodok pisang, uli tepong, dll. Apa ilmu pun yang di ajar pun tak akan boleh diterima masuk ke dalam kepala. Percayalah.


  • Pasal tabiat berkuku panjang inilah yangmembuatkan orang Melayumundur dan tidak berjaya. Syarikat Melayu yang bangkrap dan rugi teruk adalah kerana mempunyai pekerja dan pemilik yang berkuku panjang.

  • Untuk yang bujang beringatlah. Kalau hendak cari pasangan dan hendak anak yang pandai dan mendengar kata pilihlah wanita atau lelaki yang sentiasa berkuku pendek. Insya-AllahAnd additional info, kuku panjang mempunyai sejenis kuman seperti yang terdapat dalam najis manusia, iaitu E-Coli bacterium, Kuman tersebut tidak akan hilang walaupun kita mencuci tangan dengan sabun. Oleh itu, sentiasalah berkuku pendek untuk kesihatan dankebersihan diri sendiri.






PAPA BACA KUAT-KUAT YA PA



Pada suatu malam Salleh, seorang eksekutif yang berjaya, seperti biasanya sedang sibuk mengkaji kertas-kertas kerja pejabat yang dibawanya pulang ke rumah, kerana keesokan harinya ada mesyuarat yang sangat penting dengan para pemegang saham.

Ketika dia sedang asyik meneliti dokumen-dokumen dari pejabat, anak perempuannya, Rahayu datang mendekatinya, berdiri tepat disampingnya sambil memegang sebuah buku cerita baru.

Buku bergambar pari-pari kecil yang comel, sangat menarik perhatian Rahayu, "Pa lihat"! Rahayu berusaha menarik perhatian ayahnya. Salleh menoleh ke arahnya, sambil menurunkan kacamatanya, kalimah yang keluar hanyalah kalimah basa-basi "Wah,. buku baru ya Ayu?", "

"Ya papa" Rahayu berseri-seri kerana merasa ada balasan dari ayahnya."Pa bacakanlah untuk Ayu" pinta Rahayu lembut, "Wah..... papa sibuk ni, jangan sekarang ya" sanggah Salleh dengan cepat. Lalu dia segera mengalihkan perhatiannya pada kertas-kertas yang berserakkan didepannya, dengan serius.

Rahayu termanggu sejenak, namun dia belum menyerah. Dengan suara lembut dan dengan sedikit kemanjaan dia kembali merayu "pa, mama bilang papa nak bacakan untuk Ayu" Salleh mulai agak jengkel, " Ayu!! papa sibuk, sekarang Ayu suruh mama baca ya "pa, mama sibuk, papa lihat gambarnya lucu-lucu",

"Lain kali Rahayu, ke SANA!!!! papa lagi banyak kerja" Salleh berusaha memusatkan perhatiannya pada lembar-lembar kertas tadi, minit demi minit berlalu,

Rahayu menarik nafas panjang dan tetap disitu, berdiri ditempatnya penuh harap, dan tiba-tiba Rahayu merengek lagi. "pa,.. gambarnya cantik, papa pasti suka", "RAHAYU!!!!!, PAPA KATA, LAIN KALI!!!!! " kata Salleh membentaknya dengan keras,

Kali ini Salleh berhasil, semangat kecil Rahayu terkulai, hampir menangis, matanya berkaca-kaca dan Ayu bergerak menjauhi ayahnya "Iya pa,. lain kali ya pa?" Ayu masih sempat mendekati ayahnya dansambil menyentuh lembut tangan ayahnya ia meletak buku cerita dipangkuan ayahnya "pa kalau papa ada masa, papa baca kuat-kuat ya pa, supaya Ayu dapat dengar "

Hari demi hari telah berlalu, tanpa terasa dua bulan telah berlalu namun permintaan kecil Rahayu tidak pernah dipenuhi, Buku cerita Pari-pari comel, belum pernah dibacakan untuk dirinya. Hingga satu petang terdengar suara hentakan yang kuat ; "Baammmm!!"

Beberapa orang jiran tetangga dengan histeria memberitahu bahawa Rahayu dilanggar kenderaan yang meluncur laju dihadapan rumah Salleh oleh seorang pemandu yang sedang mabok. Tubuh mungil Rahayu terpelanting beberapa meter, dalam keadaan yang panik, kedengaran suara ambulance dan dalam perjalanan menuju rumah
sakit

Rahayu sempat berkata dengan begitu sayup " Ayu takut pa, Ayu takut ma, Ayu sayang papa mama " darah segar terus keluar dari mulutnya hingga ia tidak tertolong lagi ketika sampainya di rumah sakit terdekat.

Kejadian hari ini begitu menggoncangkan hati nurani Salleh, tidak ada lagi waktu tersisa untuk memenuhi sebuah janji. Kini yang ada hanyalah penyesalan. Permintaan si buah hati yang sangat sederhana, pun tidak dipenuhi.
Masih segar terbayang dalam ingatan Salleh
tangan mungil anaknya yang memohon kepadanya untuk membacakan
sebuah cerita, kini sentuhan itu terasa sangat bererti sekali, ",...papa baca kuat-kuat ya pa, supaya Ayu boleh dengar " kata-kata Rahayu terngiang-ngiang kembali.

Petang itu setelah segalanya telah berlalu, yang tersisa hanya keheningan dan kesunyian hati, canda dan riang Rahayu tidak akan terdengar lagi, Salleh mulai membuka buku cerita peri kiut yang diambilnya dari longgokan mainan Rahayu di sudut ruangan.

Bukunya sudah tidak baru lagi, sampulnya sudah usang dan koyak. Beberapa coretan tak berbentuk menghiasi lembar-lembar halamannya seperti sebuah kenangan indah dari Rahayu. Salleh menguatkan hati, dengan mata yang berkaca-kaca Salleh membuka halaman pertama dan membacanya dengan suara yang kuat, tampak

sekali Salleh berusaha membacanya dengan kuat, Salleh terus membacanya dengan kuat-kuat halaman demi halaman, dengan berlinangan air mata. "Rahayu dengar papa baca ya" selang beberapa kata,.. hatinya memohon lagi "Rahayu.. papa mohon ampun nak"

" papa sayang Rahayu "

Seakan setiap kata dalam bacaan itu begitu menggores lubuk hatinya, tak kuasa menahan itu; Salleh bersujud dan menangis,..memohon satu kesempatan lagi untuk mencintai.

Seseorang yang mengasihi selalu mengalikan kesenangan dan membagi kesedihan kita, Ia selalu memberi PERHATIAN kepada kita; Kerana ia Peduli kepada kita

ADAKAH "PERHATIAN TERBAIK" ITU BEGITU MAHAL BAGI
MEREKA ?

BERILAH "PERHATIAN TERBAIK" WALAUPUN HANYA SEKALI

Bukankah Kesempatan untuk memberi perhatian kepada orang-orang yang kita cintai itu sangat berharga?

DO IT NOW!!!!!!!!!!!! sekiranya anda masih ada lg org2 yg ingin anda sayangi...


ps : lov dpt crita ni dr hardisk yg lov bli dr kwn abg, menangis2 lov bca cerita ni..mmg meruntun jiwa n trasa di kalbu.



KOMIK TERBARU 140 BUAH KESEMUANYA!!!

Komek yg lov tgh bca skunk ni.. -balek kursus bru ada msa walopn da bli 2minggu lps-
siap ada pnanda yg cute2 hdiah dr abg tcyg.. eheh..cute kn? :P
yg ni pn best sgt cerita dia.. ada dua tau.. tgok bwh
ni yg kedua n takhir...cute sgt pic2 dia..i likeees
chedengg!!!!!
eheheh masuk yg ketiga2 bku ni maka genaplah kesemua komek lov
sebanyak 140 buah kesemuanya... oyehhhh!


tibe2 teringt : td msa karnival belon pns tu..
ada mcm2 jualan tmasuklah jualan komek cenggini gak la..
so abg jual2 tu soh lov bli..

v

v

pkck : bli la dek sume ni komek2 tbaru ni

abg : haa suda..mzt awk nk bli ni sume ni kn kgemaran awk?

pkck : haa bli dik bli..semua baru2 thgt dipasaran..

lov : ni yg lama la pkck

pkck : ada byk ni bli la mn2 satu...

lov : xpela pkck sya rsa sume ni sya da ada la..ada yg tbaru lg x?

pkck tu tkulat2 je pndg komek2 dia yg blonggok2 tu...

ekekekee pandai ek pkck kata baru2... nk kne pkck ni!!! :P

KECEWA SANGAT2!!!


Setiap tahun ada karnival belon pns kt putrajaya ni lov mzt tlps wktu nk g sna..

so tahun ni seb bek member ingtkn..
so tadi hari ni lov g la kua umah thgri gak la..

so sampai2 tu xnmpk seketul pn belon udara ni..
belon2 ni kan beso?

kalo ada dr jao kite da nmpk da kn?

so xpe, lov kuatkn ati g gak menapak dari parkin yg jao gegile..

coz parking yg ada dah ditutup coz penuh..

hari pun mendung je,
angin n hujan pun mula turun bile kami masuk ke kawasan ni..

ati pns je n tnye kt kaunter depa habaq cuaca xbaek
so belon2 xboleh keluar terbang..

xble kua terbang je...tp xkn la xble dipamerkn ye dak? org yg dtg dari jao2 tu..

yg bwk ank ramai2 tu?

ksian kt diorg...kami ni xpela lg kan...selangor putrajaya tu dkt lg..

yg ada lori2 jual mknan n aktiviti2 lain ..

boring n kecewa la... coz mmg xde rezki nk tgok belon pns tu lg tahun ni..
uwaaaaaaaaaaa

abg lov sempat g bli kfc coz da pnt jln2 kt ruang jual2 kt cni.. -mcm pasau je lov tgok-

seb baek lov xbg tau lg pwincess tjuan kami dtg cni..
dia ingt kami cuma nk g pasar -lol-

tp xpe la jgk kalo dia tau lg kecewa la budak ni.. mak dia yg kecewa hebat sgt tu.. :P

dpt bli 100 plus ngn kfs wit belon doraemon 2 org ksygn lov ni da puas ati..

adoiiiii bengang tol lov ari ni.. NAK BELON PNNS!!!!!! T_T







BARU BALIK KURSUS



Yey da balik dr kucus.. kusus hape? ekekekee

-sblm korank gelakkn bek lov gelak dlu noo-

lov g kucus english for communication.. :P

mule2 dpt twrn tu cam klakau je.. da tuek2 pn nk kne blajau english..
huihuihui

kami dr selangor 3 org, kusus ni ada wakil dari seluruh negeri di malaysia ni..

tmasukla sbh srwk..

tmptnye dkt je.. kt Pusat latihan KWSP di kajang je..

xpena kusus kt cni..tp mmg best tmpt pn cantekkkk.. -cantek la jgk en-

xbyk pic lov ble ambk coz kusus ni padat sgt jadual dia..
apa2 pn kusus ni mmg best!!!!

nape xckp english? ekekeke -malu ler teman- :P

simple kn? tp astro sume ade koo.. ehehe

ruangan yg lov ske kalo g mn2.. -tmpt ltk brg2 haku-

pmndgn dr room kami -1 room berdua- selesa sgtttt

see? cantek tak?!!! kuikuikui -biasa je tp bg lov sume cantek-
mghargai btolkn lov ni.. eheh

lemari bju..ade model lg tu..member lov kami 1 ofs..
-seb bek xdpt geng dr negeri len-

kami ni pemalu orgnyer.. ekekeke

tmpt minum ptg kami...berhadpn ngn dewan kursus kami...yihaaaa!!

tat's all... :P

owh btw thank you so much to http://alinmrsfathil.blogspot.com

coz sudi gak dtg ambk kami g minum n mkn mlm.. -siap tapau lg kau weii-

walopn pnt ngn jadual seharian kome dtg gak suami isteri...
coz nk temankn kami mkn lua...
ehehe coz bile da beberapa hari tu tmpt kusus ni smakin ramai pserta

mknann xckup...sedeh tau..kami lapau memalam.. -kami mmg sntiasa lapau je- kuiikuikui
thank you.. esok2 time kami plak okeh...

v
V
psst : alin!! u skunk ni btmbh lawa cekkk apo rahsiaaa? ehek.. ^^







Layan Iklan Lakk

Cik Nap Kus Shayang