JOM TERJAH~

Ahad, 26 Disember 2010

BERKELAH DI TMN PERMAINAN ^^

Hjg minggu kalo kami xg jln2 or buat aktiviti lain,

we'll b goin to tasik s.alm..
bg pwincess maen sepuas hati n kami berdua plak ble dok2 relax smbil tgok pwincess maen,
kami akn berbual ttg apa2 je..hahaha :P


coz hjg mngu kt kwsn rumah kami semua org akn ada dirumah n ramai sgttttttt
budak2 akn ber kumpul dan bermain..so sgt2 la bising n mengganggu.. -lov bkn anti knk2 k-
lov ske sgt cume bisinglah..kite bkerja so hjg mngu tu rasa nk relaxkn
telinger,pale otak,tgn, mulot dari mcm2 benda.. LOL

so lov grg nasik, keropok ikn then ajk abg wit pwincess berkelah..
bkn dok maen2 saje.. lov bwk buku2 pwincess then kami study bsama2.. -mak pon kne join kn-

so mcm boring je aktiviti kami ni kn..nk wat cmne ini jelah wktu yg ble dkongsi bsama
.. so bg kami, kami dah enjoy sgt2..



kne puji sket buat muka..hahahah
dia ok je sbenornyer tp coz manje sgt so mcm2 la..



pwincess lps hbs study 1/2 jam -lol- kne mkn dlu bru bleh g maen..

erm dah beso da upenyer ank umi neyh.. tp maseh nk dok kt perot lg.. --'

tgok kaki adek da pnjg.. adk da nk skola kn..


tgok n ingt saat cmni buat lov tibe2 rsa sedeh..
cpt sgt dia membesar mcm esok lusa dia akn membesar lg tnpa lov sdari.. T_T -emo plak-


erkkk sapo neyh..aww tu cume kucenk yg kami bg mkn kt tmn s.alm..hahahaha

bye everyone...

Rabu, 22 Disember 2010

PERSIAPAN SEKOLAH PWINCESS?


Anak sapa la neyh comei je.. huhuh.. member2 lov da sebok2 tnye "apsal ko xnules kt blog ko pasal ank nk skola uh? bkn da time ke?"
erm bkn xnk nules tp xde masa 1hal, patu bz gegeli opss bkn2..gegile nk carik bju utk pwincess utk 2sesi persekolahannya nnti..


So da beli ke blom? kata kwn. dahhh tp utk skola kebangsaan biasa je skola agama blom bli lagik..coz im not really sure if i should masukkn pwincess ke skola agama..
u knw wut? lov takut sgt dia penat ke..xlarat ke.. -xsama ke?- dia xble bwk ke..mcm2 la.. tp bru2 neyh g skola agama tu utk confirm kn balik.. ermm da sure2 lov akn masukkn jgk pwincess ke skola agama tu..
hrp2 pwincess will be ok..

dgn tahap kegajian g agk merosot neyh -apa ayt aku guna?- lov agk tkezut gak la coz pakaian utk skola kebangsaan biasa je dah mencecah 360.00
hahahaha amek ubat...yela ank 1st g skola kn...lov rasa mcm melampau la.. n mmg btol rupanya org2 berkata"kalo ank nk skola tu sediakan la kurang 1-2 rbu.. hohoho -yeke?-


pwincess lak punyer ngade2 nk beg skola yg ble tarik2..ada roda..senang katanya..
aduhhh la regenyer pun da nk mkn satos 1beg..lov nk kne bli 2beg utk dua2 skola..
matila..hishh byk blnje weyh..mati2..


peralatan pun sampai cekek rege la lov tgok..lov blom bli ksemuanya ..lov bli sket2..coz tkot tgok regenye..hahaha
-aku bkn jutawan weyh- :P


kalo ikut pwincess sume yg mhl2 dia tunjuk kalo lov soh bli yg biasa2 dia mula la nk nanges or ngamok2..adoilla ank omak...

kaler? ya ampun dia nk yg besau2 then yg jenama2 punya lak tu..mati la aku...

patu sume dia nk kaler2 pink je...hohhoho penen2 n saket mata akuh weyh... hurm..seb bek la jgk ank sorang..kalo x kantoi wa wooo... lol


tp lov mmg xkn bli yg bungkos2 cmni coz bende2 dlm tu xbgos sgt... pensel2 sharp pn asyk la pth2 je..
pmadam mcm apa je..kaler lg la...xbaguih.. :P -da sengkek byk lak citenyer ek?-
ni jela yg ble lov cite psl nk bli brg skola pwincess neyh..brg2 yg lov bli tu nnti lov tepek kt blog neyh..nti2 la ek..korang sabo2 lew..

lov amek msa rehat neyh topup blog aku neyh..hohhoho ok la c u again..bapai..


Selasa, 21 Disember 2010

BZ SGT KE LOV NEYH???

semenjak geng bas skola lov da bpindah neyh..
kje lov pn jd kelam kabut,.ehh bkn2..lov yg jadik kelam kabut ngn keje2 baru neyh -xsama ke?- lol


so lov akn turun naek turun naek...hohohoh -g stor cek brg2 la-
then ngn dak2 ofs yg manja2 neyh lov kne g antau brg lak kt depa2 sume..-ngade ek korang-


so lov agk kebizian disitu.. hahaha.. masuk2 je nk dok kt meja -konon kje da siap r tu-


tgok2 da ada nota kecik melekat cam cicak kt screen pc lov..
mcm2 la nota..tp nota neyh lg best..hahahahaa


ingt gak korang kt akuh neyh weih..tharu dowh..hahahaha -eh apam jeke? nasik2 tadew?- >:P


SEPETANG BERSAMA PWINCESS




Erm, inilah pwincess bg lov.. tuan puteri yg suka mengarah..
yg ske mintak apa saja dpn mata..
yg manja & skrg neyh dah boleh diharap..

so aktiviti petang dia..ni nmpk dia seorang coz spupu dia xde dirumah ..kbetulan mereka keluar bli bju skola..

so pwincess maen la sorang2..lov kne la dok dpn mata dia n tunggu
sampai dia da puas maen kt lua selain pangai dia yg kuat tgok tv..huhu
tgokla tu..mcm2 dia maen..guli pn dia maen..sorang pn jadik gak budak ni.. ^^ sian..


da penat tbongkok-bongkok maen guli dia maen golf plak..cewahhh..lntk ko la nak oi..
tpandang plk pokok2 dpn mata yg menghijau tu..
kjp dia mati kjp dia idup..haiz lntk ko la pokok..huhuhu

APA CITEW?

Disebabkan oleh paras cuaca -paras???- yg asyik hujan n pns,
then ujan lg then pns kemudiannya..


kami kt ofs plak yg mcm org yg bkerje d lua negara.. hahahahah..


bkn pe tau..dah le aircond ofs tu kjp ok kjp mengong -ekekeke- mcm org2 nyer jgk le kn..

hahahaha -aku tmasuk gak la- :P


so da la keadaan coce mendung n sejok2 neyh aircond ofs lov neyh pn bkn main lg..


nk blawan ngn kesejukan kt luwau sana tu..


sejok nk #$$#%## :P hahahahahah


menggigil bdn kalo g toilet nk cebok ke nk cuci tgn ke..


mmg menggigil lov ckp sama korang.. eheh.. xcayo? haaaaa tgok pic lov kek bawah neyh huh..
CAYO LA CKP DEN.. EKEKEKE



kome2 nengok ler..mmg lov bkurung dlm bju sjok aku tuh tinggai tol2 tang mater je.. :P


huh msa neyh golap coz time rehat kami top lmpu.. tp sojuknyo...
aishh kojap2 boleh terkonceng la wa ckp sama lu..hahahaha -xmalu tol-
da tu lov sombat lak tinger tu ngn lagu2 nta apa2 nta...
membatu la kt ctu sampai balik..nk gerak2 pn takut..coz kesejukan..
hohohoh meri kismas >:P -wat pe'el tol-

ps : seb bek tade yg lemah jntung..hahahaha :P

Selasa, 14 Disember 2010

N Sync - Tearin' Up My Heart




flashback of d memories.. :P lgu2 yg pepiler jaman dolu2... :P

98º - Because Of You



lagu ni lgu kgemaran lov swktu skola2 dlu..hahahaha comelnyer.. :P rndu nk dgr lgu neyh..

Isnin, 13 Disember 2010

NAIK LAGI DAN LAGI...OMG!!!!!

Omg...pnt je thn2 mkn tp berat bdn naek ngn mendada skali opss mendadak skali..ehehe
yela da buat sume2 nyer da...ye..caye jela bkn nmpk pn korankkn.. :P

memule..berat 60 tp jd 62... then coz xsehat berat naek lg..sampai 66

patu dia turun balik jd 64...tup tap tup tap..pum prang pum prang..laa ni jadik 68!!!!!!!! miahahahahah -gile-
ok2..lov akn cube bsabo lg ok..usehe tangga ofs aku...kt uma xde tngga.. kehkehkeh..
yela2 korank gelakkn la..sok2 da tberanak ke.. tergemok ke jgn ckp aku sumpah plak.. wahahaha >:)
urm...cube le korang kalo ada rahsia sulit OPSSS.. rahsia ckup suda...sulit2 biarkn dia ngn kesulitannya.. hohohoh

coz keadaan daku yg rendang -eje btol2 bkn rendang aym or dageng tu ek- ni rendang xbebuah...
adesss ape aku mepek ni..
rendang la coz kpendekan..ahaks.. -malu nk ngaku- so lov da dikategorikn sbagai obes!!
noooooooooooooooooooooooooooooooooo

hahhhh!!! -sabo2..kwl diri..kwl mkn...hohohoho- adesss frust tol la..
urm da la mls nk cite2 da ...stop rite now.. coz sesungut lov xbenti2 lg ni...
lov nk g gosok prot lov ngn iron jp..mehehehehe

slmt mlm kengkawan...

-da pns ke blom iron aku ni...-

@_@'' from dak demok yg cemeh..ekekekee



KO KENAPA?


Ko kenapa?

tp aku suka tgok ko ni.... ko hppy je dr dlu ehh...
-ye ke ? aku hpy je..ko nmpk ke?-

ala boleh nmpk la...

-yeke? nmpk pe? cmne?-

stiap kali ko ckp ape2.. kalo xmula mzt laztnye ko gelak2
sronok jd cm ko xde la boring sgt idop ni..cam org tade mslh je..
-hurm..cmtu ke ko tgok aku? ....aku baru prasan..tp kdg2 mmg btol ape ko ckp tu ..hahah-

tp, ko xtau.. dsebalik gelak tawa itu lah aku sembunyikn
kesunyian,
kesedihan,

keperitan n
ketakutan aku sendiri..

apa? enko takut? blah la wei... kat skola dlu ko je yg ske gado2 sbb kiteorg...
lwn lelaki plak tu..itu ko kata takot ke?

prnh ko nmpk aku menangis slama kite bkawan?

tak. tak penah..ko cmni je dr dlu..xpena brubah..bdn ko je agk comel sket skunk..
hahahaha ko ni trok btol la..xguna punye kwn... -cubet-
tgok aku da ckp..ko mzt gelak punye..kdg2 aku xtau ko mrh ke ko blawak ke.. hurm ko ni..
bkn aku xbleh nanges..tp kalo aku nanges aku takut aku xboleh bangun lg..
aku xskuat mcm yg ko nmpk lah.. ngehehe weh ko bile nk kawen?!!!
hishhh ko ni..kesitu plak..



urm ko.. xpena rasa apa yg aku rasa..dr aku kecik lg..ko xtau perasaan aku..
kalo ko jato..mmg aku akn bkejar dan lepaskn segalanya yg aku ada utk bangunkan ko semula..
kalo ko menangis..aku yg jiwe karat ni pn sanggup menangis bsama ko..

agr ko xmerasa malu agr ko xmerasa hina diperhatikn insan lain..

hahahahah aku da merepek..

kenapa plak ngn aku? itu soalan ko td kan?

aku, aku lah...kwn ko dr dlu.. hahahaha bai2 aku kne blah ni....







ps : prbualan antara 2 kwn stelah dipendekkn ...hahahah


********************
v

v


*********** SOMEONE WHO HAS BEEN BADLY HURT IN LOVE,**************
IS LIKELY TO HIDE THEIR EMOTIONS AND MAKE IT DIFFICULT FOR ANYONE
TO GET CLOSE AGAIN

Jumaat, 10 Disember 2010

BLACKOUT!! -.-''


Malam tu tibe2 rasa sesak nfs, walopn mata xmo bukak tp bahang trasa sgt..
dlm kpayahan tu im tryin la bukak jgk bjik mata yg mmg ngntuk coz msa tu lebeh kurang kol 2 ++ pg..
its blackout !!!

lov ada asthma so bile keadaan jd gelap, trasa sempit n sesak nfs.. mmg xnmpk apa2..
coz xde sdikit pn chaya,,


lov tgolek ke sna..tgolek ksini.. abg kt dlm bilik ngn pwincess.. lov kdg2 ske tdo lua..
lov kn ada trauma ngn org pecah rumah..



pastu tbe2 tringt kt pwincess yg sdg tdo.. coz dia pn ada asthma jgkk so lov tros idopkn lmpu tepon

traba-raba dlm gelap g bilik tgok dua org tu tgh tdo nyenyak..

bkn pe lov tkot dia sesak nfs dlm tdo tu je..risau..

lma2 tu abg lov plk tkjot..coz pns..

dia tkjot lov da lama bgun dia tnye lov ssk nfs ke..but im ok..cume rsa pening2 sket..

abg tdo balik sambil tekipas2 ngn paper..hhaha

lama2 tu lov xble thn da, pns sgt tros kjot abg ajk abg klua..

abg dukong pwincess masuk kreta then kami tros g ke klang..

jln2..dkt kol 3 pg tu..hahahaha

borak2..rsa sronok plak sesekali dpt borak cmtu..xde gnguan..

last2 prot lapo..g MCDONALD ode kopi n kentang goreng besar 2 -lapo gile neyh-

pastu kami tros tekad g balik coz tkot plk ada kt lua lama2..

ye la time2 mcm tu byk jenayah kt lua tu..

sampai umah kol 4 tgok2 kt lorong uma da terang bederang..

Alhamdulillah... masuk2 tros g tdo.. :P

Khamis, 9 Disember 2010

TIME BESRONOK NGN BEBUDAK


bru2 sampai sume malu2 je nk maen.. -tp da amek port masenk2- ahaks..

bkn pe mamat2 motor dok btenggek kt dpn tu ahhh
-nyebok je budak2 tu ade gak kne sumbat kasut sez 4 neyh kang- lol


maen da tp still caver2 , hahaha - yg mamat2 tu pun tgok skali uda la..
ni mcm nk mkn dak2 aku pn nek takot- alahai..

haaaa yg ni depa da xkesah g...lntk korang la nk nengok ke hape ke...
depa da xde paksaan -eh bkn ..perasaan- :P

bju itam -bru je amek spm- n puteh -form 4- -adek bradek ngn 2lg sikecik tu-
meke neyh ank sdara lov iaitu ank kpd kakak ipau lov... -nape aku kne kenalkn sorang2?- LOL

yg bju ijau tu adek suami lov -kire adek ipau le- dia bru hbs spm -dia dtg cni utk bcuti2-...ehehe..


bpk2...bpk tulon pam belon naa..amak nk dok guyang kaki
-kaki amak pn pendek xscecah bwh pasai tu la ble dok goyang jaa- wakakakaka

maen suson silang kapla..babacak!!!!

lorhhh ni apekeheinyew weiii -blom ape2 da tumbang- wakakaka

rini ble plak dia pakai tdung tu xtggal2 eh..-konpius2-

ala ala comei2nyer -pas take pic sume pakat bgun n tgosok2 bdn coz kne get smot- >:)

ormmmm -pp sape paling cembam dia menang guling ats pdg- >:

wahhh tbareng ko ats pdg tu ek.. - korang balek nek bas tau jgn nek kete.- huhuhu

kt mn ank2 dara ni nk bgambau kt ctu jgk lew dak2 kecik neyh ngekor jew..hhahaha

ni uh lew bebudak2 yg da kpenatan maen kt pdg :P -tgok ank dara aku tu..ya ampun tkangkang ko ye..-

HAPPY BIRTHDAY TO ME



yeah its my bdy

v
v

but d true is now im 29 yrs old.. a wife to my hubby n a mother to my pwincess

v
v

anywy where am i on my bdy time? d answer ..

v
v

take my cousin son go to d hsptl.. his got asthma

v
v

when d time go to at 12 in d mdnght i was at d hsptl..still there until 1 or 2

v
v

i dunt knw but i think i was d only one tat feel so hppy tat night..lol

v
v

i feels nothing, but hppy.. im really can't understand tat then i knw..

v
v

hey..im fine, i knw i become more stronger dy by dy

v
v

hpy bdy 2me..n Alhamdulillah tq Allah..

Rabu, 8 Disember 2010

IF I CAN STOP THE WORLD


In years to come
will you think about this moments that we shared

In the years to come
are you gonna think it over
and how we lived each day with no regrets

nothing last forever thought we want it to
the road ahead hold different dream for me and you

In a year from now,
maybe there'll be thing's
we'll wish we'd never said

In a year from now,
maybe we'll see each other
standing on the same street corner, no regrets


Each and every end is always written in the star
if only i could stop the world
i'd make this last n stay forever

coz me is always me, a person tat will always lovin u

MERRY CHRISTMAS..UCAP TETAP UCAP WALOPN TGH MARAH NEYH

lov tgkp pic neyh kt jusco.. pwincess sbok sgt soh tgkp pic dia ngn pokok tinggi yg lip lap lip lap neyh
msa neyh lov tgh bengang ngn staff bdy shp kt tmpt neyh.. haiz
lov neyh da la slalu gune perfume bdy shp..so kjp2 tuko la angen jp kang aku g jusco bkt rja
jp kang bkt tngi lak..

ble staff kt jsco bkt tngi ckp lov xde id ngn bdy shp..loc ckp kt dia kalo xde mcmn sya
ble ada id kt jusco bkt rja plak? siap ble dpt free gift lg.. siap ada mata tinggi lg ko...
bkn nk ckp besau tau..tp geram punyer psl ngn minah2 kt ctu..
dia senang je ckp soh buat kad baru..dftr smula.. -giler ke hape?- datu ati pn da pns lov blah je..
lov g jsco bkt rja plak..
bile skali kite dftr patut dia da ble tros ada dlm sistem tu en? -geram2-
dtg tu lov bwat cam bdo2 je -lov nk tgok reaksi kt cni plak.. tp tau hape?

bile time nk byr tu dia cek2 "ehhh cik neyh mmg regular customer ye...
nnti ye saya bg free gift lg..point pn byk lg neyh ble dpt dskaun rm20.00 pd mn2 pmbelian slps ni.."
see? geram tol aku ngn minah2 kt jsco 1lg ni..

tp tapela...aku xmrh ngn bdy shp or jsco..-coz tmpt pevret aku tuh- lol
cume budi bahasa budaya kite...jgn la tgok lov dtg comot2 -xbleyh bla- dia ingt lov xble ada keahlian..
sabau2... lov mmg ske comot2 neyh..hahahahaha :P

ps : -comot2 coz bru balek dr kje so xmekap ape pun muke pucat lesi but just dunt judge a book by it's cover k-






PWINCESS PUNYER TEKTIK


skunk neyh pwincess da ada 1 pangai..lov mmg kne byk2 sabo..- da ank aku kn-
asl hri cuti or hjg mngu je dia mule la mragam nk jln umah kakak ipo lov ..tau ayt dia?

  • adek xde kwn la
  • adek bosan
  • adek penen dok uma
  • adek rndu ngn uyul -spupu dia-
  • adek nk bg erna gula2 -spupu dia gak-
  • adek nk jumpe ........ -adess-
  • adek rndu la ..... -arghhhhhh cube ko jgn bg umi ko migran-
  • sampai ati mi buat adek cmni -sedeh plk, kne tgo sket buat2 sedeh eeee-
  • adek xnk ckp ngn mi
  • adek xnk kwn ngn byh

then bile da sampai diorg maen msk2...kakak ipo lov buat air then buat ckodok punyer le dia suka..adesss


haaa kt ctu la dia dok borak2 sampai dkt 1-2 jam nta apa2 nta lov pn xphm..kjp2 dia gelak..
ksian plak kt ank lov ni..tp...tp..haisss da la mls nk piker.. :P
mkn da ckup sume bnde da ckup..myb dia bosan sorank2... T_T


KENAPA DENGAN LOV NEYH?


erm nta nape ptg tu cantek sgt...asyk tgok langit je..then klik2! huhu..-jiwang mai-


abg kata "kalo ye pn awk minat kete dpn neyh xyah la sampai tgkp gmbr.." -huhuh bkn kete lew tp langet tu..lol-


see? cantek kan? tp dlm pic xnmpk sgt..kat luwau msa neyh indah gegile.. ^^


erm mcm ada satu lukisan yg sgt2 cantek kt atas tu..wahhhhhhhh -adess..nape la ngn lov bjiwang2 neyh-
eh jiwang kew? ni bkn seni ke..? LOL ...

Layan Iklan Lakk

Cik Nap Kus Shayang