JOM TERJAH~

Jumaat, 26 November 2010

AKTIVITI RIADAH? ERM...A'AH...STAON SKALI..EHEK..


erm ni pic kt padang jew...tp cantek en..


alahai nengok ler ank dara lov ni..pantang soh bgaya.. -bpknyer da geleng2 dr jao- hahaha


slrpppp...masenk2 dok mjilat eskrem.. -maaf pic tpkse disengetkn..- :P


urm...cam sodap yo mkn eskrem wak ni..-alahai sabo jew le-


pe pndg2? -xpwas atie kew- >:0


huhh nympah aku.. bek nengok dlm tasek lg best >:P


agk2 nyer kalo adek terjun neyh best tak?-ske2 aku je bwat dialog sendireh-


alahai ank bpk neyh..bpknyer da xlarat bebenau tu..ko jaga dek..kang kang kang bersile je ko kt bwh tu..


hahh elok ler tu..kang due2 tgolek dok masuk ke tasek..aku tolong tengok je.. haaa bwat2..

Jalan2 ke Institut Kraf Negara

erm sonok sgt dpt g ke mjls konvokesyen IKN ni..

mjls or wut can i say pameran hasil kraftangan dari pelajar2 institut ni..
mjls konvokesyen ni utk semua pelajar2 ni dan byk brg2 hasil kerja tgn mereka..
yg xcaya nyew..mereka semua ni muda2 belia tp sgt2 lah berseni.. hohoho..
so sape2 yg lepasan SPM tu ble la kalo bminat nk join IKN ni.. byk peluang bisnes ble bukak beb..

so lyn la beberapa pic lov wit membe2 ofs.. kwn2 sume kite kongsikn bsama eh..
so lynnnnnnnnnnnnnnn :


Di pintu depan..


gerai2 pameran n jualan yg dibuka...xsabonyew nk masuk!!!


ada pameran n kelas menganyam rotan...hisk2..ble buat bunga tulip lak tu..teerelll la depa neyh..

sape2 pengunjung yg nk blajau dipersilewkn...tiada byrn dibuat..time ni ajew le..



haaa tgok..abg ni yg gnz2 pn ble buat n terel gile dia laju je menenun ni ..hahahaa
kalo korang la..lov rasa da ble bukak kedai tenunan sndiri kot.. hohoho


uihh ade plk yg bminat nk buat pasu uma dgn sndirinya...
haaa dipersilakn la tp kne men kotor sket la ye..rasa truja je ada kt tmpt2 syok cmni..hahahah


kpd ank2 or adik2 yg bminat nk maen kaler2 tu ble mengaler sndiri lukisan batek kt kaen yg disediakn..
byr 3inget je kalo xslh lov...kaler sume depa yg sdiakan.. haaa apa lg..
mmg lov tgok ramai2 knk2 yg bminat mewarna ni..n hasilnyer? jgn xcaya...


ni yg besau punya...para2 ibu, kakak2 sume meh rapat...tgok lew kaen yg cantek neyh
slalu bli je kt kedai en..skunk dpt peluang tgok sndiri mcmn ianya dihasilkn.. wahhh


bkn tu ajew.. tgok plk yg ni...hasil2 dr besi ble dijadikn mcm2 bntuk n rupa..
lov ske tgok beskal tu.. -mcm lov ckp la kn lov mmg sume aku suke- :P


walaweii set bilek tidur batek, jgn pakai kaen batek je memalam siapkn skali set bilek tidurnya k..
hahahah sonok weh.. kaennyew sejok je.. best! ehem2..


lov dari kecik sukeee sgt ngn lampu2 bilik camni..ni corak batek..eh wahh mmg unik tau...


alahai natang ni lg comel...rasa nyer dr rantai basikal..hahahah comel sgt2...
-lov kalo tgok 1titik pn akuh kata comel kan? hahahaa-

kwn lov kata "lorh akak..itupun comelke? geli aku". <<>



corak kumbang ke lalat nta..ble digantung di bilik tidur or ruang mkn cantek tau..
kaler dia sedondon ngn lampu bilek td.. ada lg...


cenggg!! ni ruang tamu kt dlm bilek kot..
kecik jew tgok dia punyer lapik kusyen semua dr batek...
-sape lg nk memartabatkn batek kite kalo bkn kite sndiri kn?-



hehehehehe itu lov wit mem besar :P

eh lov bkn pakai all black la.. -tgok btoi2 ceklat tu bajunyer- heheh

alahai cummelnyew.. -xde sape nk puji..masuk bakul agkt sndiri lew- heheheh
nmpk x ikan paus kt blkg lov tu...ala comel jugak la....


lov ske sgt ngn yg ni...lupe lak nk tnye rege :P



mcm2 jns pasu yg cun2 cmni..nmpk sgt2 mhl sesuai sgt utk hiasan


woahhhhhhh tbeliak bijik mata tgok sume ni..menarik sgt2 k.. -korang g la tgok sndiri-

nmpk kusi ni? haaa yg set ni utk knk2..
utk dwasa pn ble tp rekaannye sesuai utk ruang tamu knk2 coz rekaannya berbentuk2..
cute sgt2 kan?


ni plk utk ruang mkn/mnum ptg bg yg dok bdua n btiga..-fmly kecik cam lov- :P commmelllnyewww

apa? nmpk xkukuh? ehh blom dok blom tau maa...lov da test tau..geng2 len pn da gak..

mmg selesa sgt...best je dok..huii syoknyer.. kalo ler ada di uma kn best.. :P -brangan-
byk brg2 dsni dijual dgn harga yg murah n berbaloi sgt2..

kerusi rotan yg mcm sofa tu cume bhrga 250 je..


tp lov rasa kalo nk dtg cni lg.. bek korang bwk siap2 lori.. hahaha


bkn pe senang nk angkot brg2 da sopenk tu nnti.. mmg murah beb.. :P
..
.

dah la tu cite ni sampai cni jew...dah2...


eheh.. :P

slm.. slmt mlm..




Khamis, 25 November 2010

PENAT GILE WEII

smlm lps bmati-matian wat keje kt ofs lov tros g amek pwincess ngn abg..


sampai2 je tcher pwincess tnye "puan xnk masuk dulu ke?'' ahh sudah apa pulak ni kata lov dlm ati..


xpena2 dtg ambk ank kne masuk dlm dlu.. lov pn tnye "ada apa tcher parents ramai2 ni?" haa aku tnye ngn muke xbslh..



dah la dtg lmbt mmg xpatut.. huhhu


tcher pn ape lg.. tsonyum jola "laaa puan lupa la tu..hari ni kan hari parents btemu guru?".


me " heheeh yeke ni tcher? hehehe lupe la..sory ek tcher". -trok btol pangai aku ni-


bkn lov xrekod dlm bku tmujnji...daaahh!! tp coz bz sgt ngn kje baru lov skunk ni lov rasa mcm halilintar la plak..


jp kang bedesup aku kesana..jp lg plk kang bedesup plk ke sni..adoiiii


alin weii aku xtau la cmna ko buat kje ni sblm ni....nk pitam ni wei.. - ko bca nukilan akak ni mzt ko gelak besau kan- :P


seboknyer thp akak ko ni langsung xble pndg icon len -tenet- dlm pc aku tu.. yg aku bukak tu la..-stor wit kursus-


alahai....sok luse aku pitam gak kt cni.. ekekekekee


ksian pwincess lov lupa mjls ni..yela time ni la lov dpt report psl dia kt skola ni


even tadew exm skali pn..nk gak tau cmne prestasi ank aku ni..


then tcher dia akn serahkn semua keje2 skola dia sblm ni..


dah omaknyer org seni....tcher ckup puji pwincess dlm bab2 seni..mmg ada bakat ..hahahahaha :P


dlm matapjrn plak????????????????


bm -akuh tamo ckp- mmg menyedehkn tp pwincess lov baru 6 taon..sok2 ble blaja lg.. chayok ankku!!!


mate -boleh la kalo part2 gambo2 tu-


tp tcher ckp b.i dia mmg terel -eh pwincess ni bhsa asing terel...b.mlayu xterel..nk kne dak ni-


kcerdasan mmg sgt2 cerdas.. -akuh paham maksud tcher tu- miahahahah sabau jella cik tcher weh..


last skali tu tcher2 tu sume bmaaf-maafan la dgn parents yg dtg..


sedeh gak..nk nanges tp ble thn lg.. -lov ko bg jela apa2 mmg ble tros nanges- hahaha





p/s : uwaaaaaa lov da xdew masa lgsung nk update blog skunk neyh...sedeyhnyew..



Ahad, 21 November 2010

CUTI MINGGU NI


pic yg lov tgkp mcm indah sgt...hhahahaah

cuti minggu ni xde apa sgt aktiviti lov n fmly,
cuma, kami bkumpul di rumah kakak ipo lov coz bpk mertua lov dtg dr kampung wit adik ipo lov yg da hbs spm tu..
then kami bwk bpk mertua bgilir2 la g jln2 kt skitar tmpt kt cni..ngn adik n ank sedara lov so mmg penoh kereta..
jln2, mkn, jln2, mkn, then borak2..hahaha :P
mmg penat tp sronok sgt tgok smua org hppy.. am i hppy too? my answer "I dunt knw n not important at all".
so hr ahd ni pg2 lg kami da kerumah kakak ipo lov utk ambil bpk then anta dia balik ke kampung..
bwk ank buah lov yg genit2 ni mmg kecoh spnjg prjlnan..yg paling hppy mzt la si pwincess kan da ada geng..
lov pnt coz sbtu lov kne jga bby -cucu kakak ipo- then balik2 tu pied plk..
mmg azab sgt coz lov kalo pied mmg mcm org nk mati lagaknya.. hahaha
sory xde pic coz mmg lov xmenang tgn 2-3 hari ni..
tat's all stakat ni..
yg best!!! esok iaitu hari isnin lov cuti!!!!! -ahhh nk tdo-

Selasa, 16 November 2010

MAJLIS PERPISAHAN


Semua yg ada dsini adalah pic hari jumaat yg lps,

rehat lama so kami bsemua bcadang nk celebrate slh seorg anggota geng bas sekola kami yg akn btukau..

so kalo xsilap ada 3 buah kereta kesemuanya yg dtg ke Jusco Bkt Raja utk mjls ni..

kononnya mjls mkn bsama buat kali t'akhirla ni...tp nnti2 pn ble jumpe lg k cume xsama n myb xramai mcm ni..

so lyn pic2 yg sempat di snap... -xbyk coz lov gile mkn-


ani mkn limau jew? macyam la.. ^^


byk sgt kamera so masing2 pndg nta mn2.. :P


limau, lemon n teh o limau... uihh air masyam2 konon nk potong lemak lps mkn -wakakaka-

wahh ni pic 3 org senior2 kami semua..


ahh suda..awat tu kak oi? -pic curik- :P


geng bas skola kusyuk mamam -nyum2-


kjp ada...

kjp tadew..
-lps hbs mkn sume pakat2 carik roti utk bekalan msa hdpn - :P


bebaju perpel yg dirai..yg len2 mera'i ..hahahaha - pic kenangan ni-

haa cik adek sorang ni nk g mn? nk buat ucapan ke? nk cedok lok kt sbela tu? hehehehe


pic kami lg swktu kt ofs..ni pic sblm balik.. ani hang awat tu? kne buli kaa?

ani hang jgn nanges naa..huhuh akuh pn nk nanges sama.. T_T

bermaaf-maafan sesama kami.. uwaaaaaaaaaaaaaaaaa


hehehe ni lew tukang tgkp gambau kami2 td.. tgkp gambau dia lak.. klik!


cewaaaa ada org tolong bukakkn pntu lg tu...hish2.. -jgn dia ingt menghalo lak nti- adoiii la..


T_T kali t'akhr punch kad kt ofs kami... uwaaawawawaw..

will mis u....


ps: Thnks pd semua kwn2 sepejabat yg sudi hadir n luangkn masa bsama2..

to yg dirai : all d best kt tmpt baru nnti...kalo da jd bos jgn lupa kami geng bas skola ni..


^^ so long n gud bye..





v

v

v

psstt.. nti kite g mkn seafood k.. -ko jgn lupe ajk akak- hahahaha

Khamis, 11 November 2010

ANAK MULA BERTADIKA

Salam kpd sumua kwn2 diluar sana..

Masuk2 ofs pg td tbaca kt akhbar psl ibu bapa yg bimbang ttg pnjagaan ank mereka ke tadika. faktornya ibu bpa bimbang ngn mslh cmni.. :
  • umur ank sudah mencapai usia ke tadika (4 - 6 tahun)
  • ank2 sudah mula menunjukkan minat utk ke tadika
  • ibu n bapa yg bekerja kedua-duanya
  • tidak mampu mencari pembantu rumah (kalo mampu pn tidak brapa pecaya akn org asing)
  • perkara2 cmni biasala tjadi, pd mulanya lov juga mghadapi mslh sedemikan..
  • mcmn nk carik pmbntu rumah yg ble dipercayai
  • xkn nk letak rumah ibubapa kita plak kn -bile plk masanye kite nk blajo btnggungjwb kn kalo ltk uma parents-
  • kalo mak bpk xkesah tu lain la kan.. -da kira untung sgt2 la tu-
  • mcmn nk carik tdika yg baik/bagus
  • bgaimana skiranya tjadi perkara2 yg menakutkn telinga kite skrg ni.. -budak mati di tdika/kemalangan dsb-

*************************************************************************************












firstly, kite bincang bsa suami/isteri n capai persetujuan samada nk letak ank kt rumah org -kenalan-, bg org gaji jaga or ke tdika/taska.
then, kalo kite sepakat nk letak dirumah penjaga carik lah penjaga yg kita kenal or org2 disekitar tmpt tu kenal -kite ble mula btnye samada tmpt
tu baik @ tidak .
selalunya org2 yg brada disekitar tmpt tu byk mnolong jgk coz kalo prnh tjadi sesuatu perkara sebelum2 ni mengenai pnjaga tu pasti akn
diketahui mereka yg brada disekitar.
pastikan penjaga tidak menjaga lebih dari 3 org ank2 tmasuk ank kita nnti. -kalo lebih bygkn ble ke dia always nk keep her eyes on our baby rite?-
then kalo pjaga ada mjaga ank org laen jumpa la ngn ibu bapa budak tu then btanya akn penjaga tersebut..
-yg baik ambil yg xelok kite fhm2 jela-


YG PASTI!!!!! TOLONGLAH JGN TERBURU2 CARIK PNJGA UNTK ANK2 KITA SANGAT2 LA BAHAYA K
.. TOLONGLAH JGN FIKIR KITA NYER KEJE JE..
TOLONG FIKIR KESELAMATAN ANK2 KITA .. ITU YG UTAMA.



@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@










Kalo ikut idea lov plak, ap
a yg lov pernh buat time pwincess dlu -bg yg nk carik penjaga biasa-

  • lov akn pastikn org tu xramai ank -xble lebih dr 3- 3 tu pn da ramai k.. -sembang2 la ngn dia-
  • pstikn tmpt org jga ank tu dkt ngn uma kite or pjbt kite..senang nk ambek ank skiranya kcemasan
  • lov akn pastikn org tu bkn tdesak nk jga ank org coz dwet -lov akn bgtau dia awl2 gaji lov lmbt saje nk test prubahan wjh dia-
  • lov akn pastikn penjaga tu xde ank lelaki remaja/dewasa/bujang or ape2 jela -takut weh skrg ni ramai org gile- cume nk bjaga2.
  • mmg lov akn kata kt dia lov xkesah psl byrn tp lov nk tahu beberapa perkara je.. so dia xdela heran sgt..
  • lov akn pastikn rumah penjaga tu xdekat ngn jln raya, longkang besa/lombong/loji/hutan or rumah2 setinggan -knk2 ni ske mrayau kt tmpt2 cmni ok..mmg perkara ni btol sgt2-
  • then lov tnye pnjaga tu dia nk cmne kalo lov nk anto ank kt uma dia.. -dr segi masa, byrn, mknan ank dsbnya- kalo mcm merapu sgt2 or xlogik apa yg dia mntk tu..
    lov dgr jela tp xkn antonye..kite nk anto bkn brg ok..kita nk letak kt tgn dia 1nyawa yg bharga yg kita telah bmati-matian melahirknnya.
so tu la idea n ape yg lov pernah buat kalo nk carik pejaga..
nmpk mcm rumit je pae yg lov buat tp ank lov si pwincess ada 2 org penjga suda stakat ini. n mmg menepati ciri2 yg lov carik.
alhamdulillah akhirnya tputus coz pwincess da ke tadika.

****&&&&****&&&****&&&****&&&****&&&****&&&****&&&****&&&****






okeh bg yg hendak ketadika pula? erm? nk bg org gaji jaga? hish..tolonglah puan2 tuan2 tolonglah jgn..

bkn kerana kwn2 smua mampu menggajikan seseorg tp kerana mereka ini ORANG NEGARA ASING -da byk sgt lov tgok penderaan mereka ni- tolonglah jgn.
bkn kerana lov nk menolak kemungkinan dari Allah. mmg la kalo letak mn2 pun mcm2 perkara akn tjadi jgk.
or mzt ada org kata lov xprnh ada pengalamn ngn org gaji..tp baik xpyhla.. -itu nasihat lov la tpulang pd diri sendiri kn-
kita sebagai ibu bapa sememangnya inginkn yg TERBAEK buat permata hati kita..itu amanah dari Allah s.w.t kn..
jgn risau, sekirany kite telah bersusah pyh, or da mengeluarkn belanja yg byk utk memastikan keselamatan,
kebajikan dan pelajaran yg terbaik buatnya dan sekiranya terjadi juga sesuatu yg menyedihkan or kehilangannya dari diri kita...
itu DUGAAN ALLAH..
jgn bersedih..berdoa dan berserahlah kepadaNya kerana kita telah pun menjaga amanah diberikan dgn cara yg terbaek.
yee menangislah sekiranya mahu..Allah itu Maha berkuasa dan Maha Adil .. -jadikn ini sbagai penguat semangat k-
Tadika pulak!! hehehe..
  • pstikan tdika or tska tu dkt ngn ofs or rumah kite utk kmudahan time kcemasan -xkn nk serah sato patos kt tdika tu kn-
  • carik tdika mn yg sesuai -yg kite rasa bgus/hebat yg ramai pnduduk hntr -selidik dlu ngn btnye kpd parents2 yg prnh anto ank kt ctu-
  • g ke laman web kemas_selangor@kemas.gov.my utk cek smada tdika itu bdftr ataupn tidak
  • or ble col je utk btnye mn2 tdika yg kite nk tahu kt kawasan kita yg bdftr ngn gov k..
  • patu dtg je ke tadika tu utk tgok2 kwsn sekitar -tgok cara guru2 mengajo- spatutnya mereka bg kbenaran kt kite tp xble lama2 la.
  • patu ko soal je apa2 yg rasa nk soal..like


^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

  • prnh ke tjadi apa2 kemalangan kt tadika/tska ni?
  • kalo ank saya menangis nti tcher buat cmne ye? kalo dia jatuh? kalo dia sakit? -mmg nmpk poyo je tp ko kne tnye k-
  • kalo lov, lov akn mntk maaf dlu "maafkn saya nk tnye tcher mcm2 perkara ni tcher..saya risau nk lepas ank coz ni ptama kali saya nk anta ank kt org laen- ko ckp je cmtu n tcher pwincess mmg mbntu sgt2..
    dia tsenyum n tepuk2 lg lov dia say "ye puan, saya fhm..tnye jela apa puan nk tnye..". see? :P
  • boleh ke terus hubungi saya skiranya tjadi apa2 perkara..
  • boleh ke tolong pastikan tiada org laen yg boleh mgmbil ank saya selain saya dan suami?
  • then ape2 lg yg laen selalunya mereka yg akn terangkn..coz kalo bdftr mereka da ada prkara2 wajib yg patut mereka bgtau pd parents.




rite nw lov tgh bimbang coz ptama kali jgk nk skolakn pwincess ke tahun 1..hurm..
pkara ptama aku tgok is.. tingginya bngunan skola ni..n kelas lov pn kt tgkt 2 ats skali lak tu..
kenapa la pihak skola bg dak2 baru dok tgkt ats2 aku pn xfhm..tp nnti aku nk soal siasat lg.. lol..
hehehe lov da mepek pe pg2 ni aku pn tatau..tp bnde2 cmni mmg agk merisaukn..n memeningkn pale aku satu masa dulu.. :P
-sekadar nasihat menasihati dan berkongsi cerita- smoga ada yg mdpt idea dgn lebih bgos lg. utk ksejahteraan kite, ank.. n sluruh fmly.
amin..

Jumaat, 5 November 2010

ROBOT????

Setiap kali g mn2 pun x kirala kedai runcit ke, pasar basah ke.. psr mlm ke


ape lg kalo market or psrya2 besar like jusco or tesco..


si pwincess mzt akn carik mainan dia punya..

so 1day tu tgh dia syok2 pilih mainan, lov ckp kt dia.. ambek la satu mainan robot ni.. mzt best.
dia pn ambk je xpikir ape2. yg klak0nye.. abg lov siap soh dak cashier tu psgkn robot tu utk ank dia.. LOL!!
balik uma dia ckp dia xreti nk psg2 bende2 cmni..
aduhh
ngn malas thp gaban dkt 1jam jgk lov dok 1tmpt utk pasang natang ni..
mmg ssh gak la walopn dia da bg tau cara2 nk psg natang neyh...
n hasilnya..........
.hahahaha klako kn...tp best dia ble jln2...d mcm aiwan peliharaan plak.. LOL..

hasil keje tgn akuh.. hahahha -eee geliknyew-

Isnin, 1 November 2010

TATAU LETAK TAJUK PER...



Hehehe...jgn mrh uh.. pic ni kt satu msjd myb kt sbk bernam kot...
bile balik kg je mzt lov sekeluarga akn singgah kt msjd ni solat..
tp lupe lak nama msjd ni hape... suka sgt ngn taman dpn msjd ni..dihiasi ngn meja n kusi2 batu cam ni...cute sgt!
sampai soh pwincess pose kt ctu.. :p
lawa en? nta rasa tenang je myb bkn kerna tmn2 kecil ni kot..tp msjd tu.. ermmm myb la..
erm tu je nk nules..tatau nk ckp pe.. -ade ke patut?-

SEBOK SGT NK KE PANTAI ADA APA???!!!

slps balik dari hr bakat pwincess tu kami tdo slama sejam then bsiap2 ke pantai remis di kuala selangor..
mkn masa selama 1jam utk kesana dr uma kami...tp coz pwincess gegile benar nk ke pantai dr mngu lps lg..
kami dayakn jgk la.
so lyn la beberapa gmbr yg sompek den snap kt sna..

jaga2...jgn torbang udah ankku...angen kuat bebona..

hurm...mkn paser den kt bwh ni...

uihh cantek..cam potret lak.. bertajuk 'pdukung cita2' hahaha sesuai x?

amak kt cni..apak kek ctu..ank kek mano? haaaa nun di cnuun..



abg neyh sbok nk bgmbo jew...ank daranye mana bang?


haaa mrh dia bang oi mrh2!! da kata jgn men paser.. :P



ank ngn apak men paser..den da xble nk buat hape da...
-abg!!!!!! org soh tego ank tu bkn men samer!!-




tetamu yg briadah ngn korge masenk2... xtmasuk ngn capel yg nta hape2 nta..
-nyaketkn mater je-



wekk...

nyum2 tetibe tingin nk mkn jagong bakau lak..
masen giler org tu boh grm punyer le byk!!



ramai org ptg2 kt cni..lebeh2 g hjg mngu..perrr ramai weii..
parkin jgn ckp la..


kalo pndai dpt..kalo x..hampes..



abg lov pn nek penat la tuh...1hr ni manjang je ada aktviti.. heheh..



lov xble nk turun sampai sana...azab tol ngn angin ptg tu...


abes sume trangkat...dok ats je nengok pwincess dr jao..



sonok jew si pwincess ni...hari yg sama hari anugerah dia..maseh larat lg g maen2 ptg tu..



woahhh laut....time ni surut..nun jao di sana...hish indahnyer..



erm ank ngn apaknyer..men lompat2 ats batu yg tajam2.. lov dok prati je..jato siap!!!!!!



ala angen mmg kuat dek oiii...soh pakai tdong tamau...hamek ko dek...




alahai..sapew pompan...sodehnyer mak nengok.. >:)


-aku dok jage tdong akuh dr ditiup dek angen..ko jgn bg aku nek angen bang oii- no pic plis!! :P



apak bermain belon anak.. tp mmg syok ooo angin kuat... :P

last2 kami dok mkn kt gerai mkn berhampiran ngn tepi pantai tu..mknan dia mmg best!


eeee budak ni ptg2 yg sejok cam nk ujan ni pn dia nk jgk mkn aiskrim..apaknyer main bagi jew...


kang demam mak yg kne cuti..pangpangpang geram akuh.


kerang lov membukit lg..abg punyer tgok da separuh hbs... adess..leteh la nk kopek -sengal-




Hurm kami oder kerang bkr 2 piring..tgok cam byk..tp byk yg xgaring..
so xlalu la nk mkn.. -tpkse buang jew-


ank n apak mmg penggemau kerang...amak pong samew je ngn xngku lak.. hihi



tgok tu ikn pari bkr yg berege rm8..besa jgk.. murah pn mura
..n sodap!!! -xde bau pn..manis rasanyer-





pcicah dia lg!!! hahahalov saje je nk bg kowang liur2.. :P eeeee sdpnyer..sies ni..mmg sdp..


uiiih nengok la isi dia yg puteh tu..manis plak tu rasa dia..cipcip..adehh nk mkn lg laa.. ^^


erm pencicah nyer mmg power...masam, masin, pedas manis..perhhh!! sodapppp.. -lele air lio cite- :P


sume mkn mlm kami berege RM29.00
iaitu >>>>>
nescafe pns
teh o ais limau
air suam
kerang 2 pinggan
ikn pari bkr.. -bsa tau-
murah la en?
so sape2 yg bdekatan ble g sana n mkn seafood slalu.. coz murah n sedap giler.. :P
yg jao pn ble dtg gak...syok woo tp dinasihatkn jgn dtg ptg2 or
mlm2 coz pnoh ngn mat2 rempit!
aduhhh seram gueh..





sekian jln2 kami tok hjg mngu ni...adesss penat naep.. :P
sape2 y bminat nk dtg ble la contek makcik.. -xde kne mngena pn-
















Layan Iklan Lakk

Cik Nap Kus Shayang