JOM TERJAH~

Ahad, 3 Oktober 2010

LUAHAN ATI KU


Erm..lov tatau apa slh bsr sgt yg lov da buat kt someone tu sampai kne serang cmtu skali. -lol serang- bkn apela lov ingtkn myb la dia nk ckp rndu ke syg ke.. -hahaha prasan-


klaka la pg2 ahd lps2 solat tu lov dpt pnggilan yg mengejutkn.. erm ada je rupanya org yg membaca blog yg da mcm diari harian bg lov ni then g hebah2 kn xtntu arh..


lov pelik je bila ada org kata lov hebah2kn hal keluarga kt blog lov ni..ada ke sesiapa yg tahu apa mslh lov yg sbenarnya? -xkn??-

ade ke yg tau siapa suspek lov yg sbenarnya? -xtau jgk kn?-


then ada coretan yg lov tulis semasa lov sedeh sgt pd hari tu coz lov rinduuu..telah disalah ertikan.. tlh dihebah2kn dan seterusnya mnjadi perang mulot -astaqfirullah-


kalo dibaca2kn semula apa yg lov tulis tu adalah tulisan or ptanyaan yg menyeluruh kpd semua ibu2 or lebeh ringkas lg kepada kwn yg membaca blog lov ni..tulisan yg lebeh bertanyakn pendapat kwn2..


TENTANG HUBUNGAN YG MN LEBEH PENTING ANTARA SUAMI DAN IBU DAN BETAPA LOV RINDU KAN SEORANG YG BNAMA IBU ... -tp ada org xreti b.melayu tlh slh fhm benda ni-


maklumlah b.melayu selalu kondem kan..-lol gurau je ni..dah blog lov ske ati lov la nk tulis ape kn- then lov xtujukn plak pada sape2 yg tertentu sape yg mkn cili trasala kot pedasnya.. >:


ni dialog yg lov tujukn pd penyampai berita xberbayar or yg slalu mcari kesalahan org lain ni ...


"ko xde keje lain ke..ko xrasa malu ke masuk blog org then hebah2kn benda yg xelok? ko dpt ape? yg ko bengang or dengki sgt ngn aku ni napa? bukan semua yg ko nk da ada ke?
skunk puas ati ko kan memecah belahkan hubungan sesama manusia? da 2xkali ko buat mcm ni..ko berdoalah allah ampunkan dosa ko buat org yg t'aniaya mcm ni".


ape pn yg aku buat....aku xusik org! aku xsakitkn org! tp apa yg ko or sape2 je da buat sblm ni da buat aku hampir gila!! gaji aku hilang! duit xde! ko puas ati kan dpt buat aku mcm ni! ape lg yg ko nak buat skunk??? ko ambk la semua...


semoga allah dpt mengampunkn segala dosa ko..kenanglah jgn hnya mncari slh silap org lain..


btapa byk benda2 xelok, maki hamun ko psl mereka sblm ni..xprnh walo setitik or spotong ayt pn aku sampaikn...demi mendengar luahan ati ko dan demi menjaga hubungan ini aku diam je..malah aku lebeh byk menolong menasihati..mungkin ko da lupa...


aku nk mintak maaf byk2 kalo aku sakitkn ati ko or pernah rampas apa2 milik ko..biarpn sepatutnya ko yg patut mntk maaf dgn aku tp aku redha aku harap ko maafkan lah segala kesalahan aku pd ko..


aku juga harap ko jgn lah kacau keluarga aku lagi..kalo mcm ni la..demi allah aku xkn kacau keluarga ko jgk..coz dialog pg ahd tu "aku ni dr dlu menyusahkan korang je" aku redha walopn sblm aku tlh byk berusaha agr diri aku ni disayangi semua..


btapa aku tidak kedekut demi sygnya aku pd semua....tp ko tahu apa dialog pd pg ahd tu? "ko ingat kitaorg ni lapau sgt ke dgn duit ko?". aku ikhlas berbelanja..tp semua anggap aku sebegitu teruk rupanya..alhamdulillah.


dialog pg ahd lg "ko dah kurang ajar..ko xrindu ke adek bradek?"


jawpn : setiap kali solat, setiap kali ada mjls2 hrjd or apa2 saje, setiap kali aku ada bnde2 baru org ptama yg aku ingt adalah adek bradek aku..then aku akn menangis setiap kali itu coz xdpt bsama mereka ketika itu. setiap hari aku rindu.


hahahah adoii..insyallah aku telah balajar untuk bersabar, semoga aku sentiasa sabar. apa2 pn aku manusia biasa.


terima kasih jgk pd ko kerana pernah menolong aku dlu..terima kasih byk2. aku insan yg lemah...cukuplah penderitaan aku ni mgkn pbalasan dosa msa silam ku..maafkan aku mna lah tau dicabut nyawa suatu msa nnti..mn lah tau xdpt bjumpa lg..


aku, aku halalkn semuanya pd kamu semua



aku pn xheran ngn harta benda yg da hilang tu..ngn ptogn gaji yg kini hnya ckup2 mkn ke hapa ke..aku cuma perlukan nasihat..pendorong semangat untk aku tempuhi semua mslh ni.. tp..tak..aku dpt lain..malah lebeh menyedihkan..


..kalo jumpa aku jika aku masih pnjg umur..ko boleh tegur aku..ko boleh salam aku..aku akn sgt2 bahgia..aku teringin nk peluk ko..tp x..ko xkn buat cmtu..tkpe la aku sedar aku siapa -yg byk menyusahkan dr dlu lg..aku lah tu-


2 ulasan:

lov_note berkata...

lov rasa xde sape2 pn kwn kt cni yg tau lov tulis psl sape kn?

bkn saje nk cita mslh diri sndiri, tp lov tatau nk buat apa bila ada mslh cmni..

lov perlukn pendapat, or kata semangat dr kwn2 selain dr doa kpd Illahi.

lov nk luahkn perasaan agr xjd gila bila asyk difikirkn sdirian..

aLinMrSfAtHiL berkata...

saba jela yer...kuatkn ati kuatkn smangat..
org len xtau ape yg kite rase..
ape yg jdik tuh ader hikmah nye..:-)

Layan Iklan Lakk

Cik Nap Kus Shayang